Casual UvA (logo)

Casual UvA

Instagram

Dit bericht op Instagram bekijken

Shared by @casualuva

TikTok

@casualuva

Twitter

RTL Nieuws: Docent Marijn wil een vast contract en daagt universiteit voor de rechter

by Casual UvA


[...]

"In de CAO staat dat je in principe slechts één keer een tijdelijk contract mag krijgen. Dan kun je kijken of iemand zijn werk goed doet. Bij een verlenging moet het een vast contract zijn. Er is wel een uitzondering, iemand mag onderdeel van de flexibele schil blijven als onderwijskundige ontwikkelingen of studentenaantallen dat rechtvaardigen."

Bij Scholte is dat niet het geval. Sterker nog, nu hij weggaat (0,8 fte) zijn er twee nieuwe docenten aangenomen, omdat er meer studenten zijn.

Wat de universiteit doet is ook in strijd met Europese regels, aldus Kersten. "Het uitgangspunt is een contract voor onbepaalde tijd. Alleen bij taken die slechts tijdelijk gedaan hoeven te worden, mag je tijdelijke contracten geven."

"Wat ik doe, is geen werk dat er over een tijdje niet meer is. Het is structureel werk, daar hoort een vast contract bij", zegt Scholte. Een bericht van hem op LinkedIn over de naderde rechtszaak ging viral. Hij kreeg bijna 3500 steunbetuigingen en honderden mensen reageerden op zijn bericht.

[...]

Read the full article on the RTL Nieuws website.